More Museums

Dmoz for WP - Muzeji

Top » World » Srpski » Nauka » Muzeji   [0/21]

  


Etnografski Muzej - Osnovni podaci o muzeju, desavanja, izlozbe kao i prezentacija zbirke muzeja.
Gradski muzej Sombor - The Town Museum of Sombor - Zvanična prezentacija muzeja bogate istorijske, arheološke, numizmatičke, etnološke i likovne zbirke.
Gradski muzej Vrsac - Gradski muzej Vršac je zavičajni Muzej u kome su zastupljena sva stručna odeljenja: arheološko, istorijsko, numizmatičko, etnološko, prirodnjačko i umetničko, kao i konzervatorska radionica.
Muzej Herceg-Novi - Zavicajni muzej informise o muzejskim zbirkama, ikonama, galeriji Josip-Bepa Benkovica i izdavackoj delatnosti.
Muzej Nauke i Tehnike Beograd - Muzej nauke i tehnike je jedini matični muzej u Srbiji koji se bavi zaštitom pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, sve svoje zbirke je fomirao poklonima i donacijama i svoju delatnost zaštite obavlja na celoj teritoriji republike.
Muzej Nikole Tesle - Prezentacija muzeja sa prikazom postavke i opisom najznacajnijih eksponata.
Muzej Primenjene Umetnosti-Museum of Applied Art - Umetnički muzej specijalizovanog tipa. Osnovna delatnost muzeja je da sistematski prikuplja, zaštićuje, čuva, proučava, izlaže i publikuje predmete primenjene umetnosti.
Muzej Vojvodine - Pokrajinski muzej kompleksnog tipa prikuplja, obrađuje, čuva i prezentuje muzejsku građu sa teritorije Vojvodine. Informiše o svojim zbirkama, publikacija, izložbama i stalnoj postavci.
Muzej grada Beograda - Stalne postavke koje svedoče o istoriji i kulturi grada, bilo da se radi o ličnostima koji su tu živeli i radili ili o događajima vezanim za Beograd. Danas je za posetioce dostupno osam područnih muzeja u različitim delovima grada.
Muzej jugoslovenske kinoteke - Podaci o nacionalnom filmskom arhivu Republike Srbije sa podacima o filmskoj kolekciji i desavanjima u istoj.
Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina - Museum of Naïve and Marginal Art - Naivna i marginalna umetnost Srbije
Muzej rudarstva i metalurgije Bor - Muzej koji prati istoriju rudarstva i metalurgije od praistorije do danas na nasim prostorima, prikazana je stalna postavka i opisana su aktuelna desavanja u muzeju.
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Muzej sakuplja, izučava i izlaže pre svega dela moderne i savremene likovne umetnosti u Vojvodini.
Muzej savremene umetnosti u Beogradu - Stranica sadrzi informacije o odredjenim umetnicima, kataloge kao i press saopstenja.
Narodni Muzej Valjevo - Informacije o muzeju i njegovoj istoriji, muzejskim dependansima, aktuelnosti, i linkovi.
Narodni muzej Beograd - Oficijelna prezentacija najvećeg muzeja u Srbiji
Narodni muzej Cacak - Narodni muzej u Čačku prikuplja, obrađuje, čuva i izlaže muzejsku građu i proučava prošlost trnavskog, ljubićskog, takovskog, dragačevskog i moravičkog kraja.
Narodni muzej Kragujevac - Prezentacija muzeja u gradu u Centralnoj Srbiji, sa veoma bogatim zbirkama starih predmeta. Izložbe i stalne galerije.
Staro selo Sirogojno - Muzej na otvorenom - Staro selo je muzej na otvorenom u kojem se prikazuje arhitektura, uređenje, privređivanje i život u brdsko planinskim predelima na Zlatiboru.
Viminacium - Roman Town and Fortress - Priča o nekadašnjem sjaju i propasti rimskog grada i vojnog logora Viminacijuma. Story of the ancient roman town - Viminacium.
Vojni muzej - Stalna muzejska postavka Vojnog muzeja pokriva razdoblje dugo 14 vekova borbi za slobodu, odnosno period od naseljavanja Slovena na Balkan i stvaranja prvih južnoslovenskih država do završetka Drugog svetskog rata.

Ova kategorija na drugim jezicima

Azerbejdžanski [0/0]
Baskijski [0/15]
Bretonski [0/1]
Bugarski [0/27]
Danski [25/128]
Engleski [638/4.592]
Farsi [0/4]
Finski [0/19]
Francuski [657/6.499]
Galski [0/40]
Grčki [0/17]
Hrvatski [0/4]
Indonežanski [0/2]
Japanski [11/181]
Katalonski [4/59]
Kineski [7/30]
Koreanski [4/2]
Lietuvių [5/22]
Mađarski [0/40]
Nizozemski [19/271]
Njemački [78/752]
Norveški [17/72]
O'zbekcha [0/1]
Pojednostavljeni kineski [4/119]
Poljski [14/112]
Portugalski [0/13]
Rumunjski [9/42]
Ruski [32/427]
Slovenski [0/23]
Slovensky [0/39]
Tai [0/9]
Talijanski [6/74]
Turski [0/24]
Ukrajinski [0/30]
Vijetnamski [0/1]
Česki [3/64]
Španjolski [80/610]
Švedski [22/151]

"Muzeji" pretraži na: All the Web :: AltaVista :: Google USENET :: Google :: HotBot :: Lycos :: Teoma :: Yahoo