More Museums

Dmoz for WP - Cultuur

Top » World » Nederlands » Naslag » Musea » Cultuur   [0/12]

  


Zie ook:

World » Nederlands » Kunst » Literatuur [88/390]
Dagbladmuseum Antwerpen - Over de geschiedenis van het dagblad.
In den groenen zonck [Wouw] - Grafisch museum en atelier. Over de opkomst en de werking van de boekdrukunst en andere grafische technieken.
Kasteel - Museum Sypesteyn [Nieuw-Loosdrecht] - Rijksmonument met een collectie die bestaat uit de velerlei verzamelingen die door jhr. Van Sypesteyn bijeen werden gebracht. Ook een bezoek aan de tuin is de moeite waard.
Literatuurmuseum [Den Haag] - Vormt samen met het Kinderboekenmuseum een geheel. Heeft tot doel de belangstelling en waardering voor het Nederlandse literaire erfgoed vanaf 1750 te vergroten.
Museum De Laarman [Luttenberg] - Collectie met objecten die een beeld geven van de Sallandse en regionale agrarische geschiedenis en boerencultuur.
Museum Joure - Collecties op het gebied van oude Friese ambachten.
Museum Vosbergen [Eelde] - Toont muziekinstrumenten in historisch perspectief. De collectie omvat westerse, niet-westerse- en automatische instrumenten.
Museum van de Nationale Bank van België - Museum over geld en economie. Praktische info, virtuele rondleiding, mediagalerij en een aparte sectie voor leerkrachten.
Museum van het Boek [Den Haag] - Museum Meermanno Westreeniaum, richt zich op het geschreven en gedrukte boek in het heden en verleden. De uiterlijke vorm en de ontwikkeling van de vormgeving van boeken staan hier centraal.
Museum voor Vrede en Geweldloosheid - Een varend museum op initiatief van de Stichting Anti-Oorlogsmuseum. Deelcollecties zijn ook te leen.
Nationale Numismatische Collectie - De Nederlandsche Bank beheert een collectie van papiergeld, munten, penningen en andere numismatische objecten. Deels te bezichtigen in het bezoekerscentrum te Amsterdam.
Persmuseum [Amsterdam] - Stelt zich ten doel de geschiedenis van de Nederlandse pers te documenteren, te bestuderen en toegankelijk te maken. Daartoe organiseert het museum tentoonstellingen en symposia, en verzorgt het publicaties.

Deze categorie met sites in andere talen:

Chinees [0/6]
Engels [29/319]
Español [7/34]
Frans [8/180]
Lietuvių [0/4]
Roemeens [1/14]
Russisch [8/91]
Vereenvoudigd Chinees [0/17]
Zweeds [0/9]

Zoek naar "Cultuur" bij: All the Web :: AltaVista :: Google USENET :: Google :: HotBot :: Lycos :: Teoma :: Yahoo